Turističke informacije

OBIČAJI

Po dolasku; Posetiocima je dozvoljeno da unose bescarinski lični predmeti, dve kutije cigareta i do jedne litre alkohola.

Možete unovčiti neograničen iznos deviza. Po odlasku; bilo koji antikvar koji ste stekli tokom boravka mora biti priložen sertifikat Narodnog muzeja. Ne možete se izneti više od PhP5,000.00 (pet hiljada filipinskih pesosa) iz zemlje.

VALUTA

Valuta na Filipinima je Peso (PHP) i Centavo. 100 centavosa = P1. Domaća moneta je u kovanicama od: 1, 5, 10 i 25 centavosa, P1 i P5. Pairne novčanice su od 10, 20, 50, 100, 500 i 1 000 Pesosa.

Strani valuti mogu biti zamenjeni u vašem hotelu I u većini velikih robnih kuća, banaka i ovlašćenih prodavaca. Zamena novca negde drugde je nezakonita i strogo se primenjuju zakoni.

Većina velikih prodavnica, restorana, hotela i odmarališta prihvaćaju glavne kreditne kartice, uključujući American Ekpress, Visa i Master Card. Poželjno je da putničke čekove American Ekpress prihvate u hotelima i velikim robnim kućama. Lična provera izvučena stranim bankama generalno nije prihvaćena.

Comments are closed.